Afsløret: Lagkagehuset fylder kemi og margarine i kagen – Ekstra Bladet

De to mangemillionærer bag den landsdækkende bagerkæde Lagkagehuset hævder på deres hjemmeside, at de har en fælles ‘passion for at udbrede bedre bagværk til danskerne’.Disse bagermestre, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, praler med deres ‘håndværk’ og med, at der ikke ‘bliver sparet på noget, og vi vælger vores ingredienser med omhu’.I tv-udsendelsen Go’ morgen Danmark på TV 2 har Ole Kristoffersen undervist i, hvordan man bager kanelstænger på ægte smør.Opskrifter offentliggjortMen samtidig med, at de er begyndt at sælge deres brød og kage via onlinesupermarkedet Nemlig.com er opskrifterne blevet offentliggjort på nettet.Opskrifterne vækker opsigt i gourmet-grupper på Facebook, ligesom de har fået flere til at henvende sig til Ekstra Bladets Maddetektiv.EKSTRA Vagthund Så klamt er der hos Meyers og LagkagehusetPå Nemlig.com kan enhver nemlig læse, at ‘Ole og Steen’, slet ikke bruger smør i hverken kanelstænger – eller i wienerbrød som direktørsnegle, kanelsnegle eller tebirkes.De bruger i stedet det billigere margarine.Også kanelgifler, nøddemazarin og chokoladeboller er bagt på vegetabilsk margarine.På linje med industrikageGransker man deklarationen på Lagkagehusets chokoladekage til 79 kroner, viser det sig, at den målt på e-numre kan konkurrere med supermarkedets langtidsholdbare industri-kage.Lagkagehusets chokoladekage indeholder 450, E500,E481, E472e, E472b, E475 & E322, E415 foruden aroma, hvedestivelse, modificeret stivelse og skummetmælkspulver.Se selv den lange deklaration på Nemlig.com.

Source: Afsløret: Lagkagehuset fylder kemi og margarine i kagen – Ekstra Bladet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s